Lækker og nem mad til mange med Chili Con Carne

19 April 2019 Astrid Pedersen

editorial

Når du står for at skule kokkerere for mange gæster – for eksempel i anledning af en indflytterfest, et studentergilde eller blot en større festlig sammenkomst – er det en god idé at vælge en ret, som kan laves dagen i forvejen, og som samtidig ikke kræver de store forberedelser eller megen plads til hverken tilberedning eller anretning. En sådan ret er den meksikanske klassiker Chili Con Carne.

Chili Con Carne – når du skal have mange mennesker på besøg

En af de helt store fordele ved den velsmagende og krydrede ret Chili Con Carne, er, at den på ingen måde tager skade af at blive lavet en eller flere dage i forvejen – snarere tvært imod. En god Chili Con Carne vinder faktisk ved at få lov til at hvile en dags tid på komfuret unde tætsluttende låg, eller alternativt et par dage i køleskab. På den måde trækker de mange smagsstoffer bedre ind i hinanden, og retten får en dybere og mere gennemtrængende smag og aroma.

Den næste fordel er, at det ikke kræver det store at lave Chili Con Carne. Der skal faktisk meget til, førend en omgang Chili Con Carne mislykkes. Og så er Chili Con Carne ikke særligt krævende i forhold til hverken ingredienser eller køkken udstyr. Du kan lave Chili Con Carne, hvis blot du er i besiddelse af et komfur, en god kniv, og en stor gryde. Samtidig hører ingredienserne ikke til blandt de dyreste, og kan findes i et hvert supermarked. Hovedreglen er ikke at tilsætte alt for meget af det stærke chili fra begyndelsen, men tilbyde, at folk selv kan tilsætte chili efter behov. Det er nemlig ikke alles smagsløg, som tåler det skarpe krydderi lige godt.

Hvis du har fået mod på at lave en ordentlig skudefuld Chili Con Carne til din næste fest, kan du finde den fulde opskrift på https://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/10355/chili-con-carne 

More articles