At være ordentlig påpasselig som låsesmed

16 September 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Du er formentlig en retskaffen låsesmed, der ikke udnytter dine kontakter, laver kreativ bogføring eller udfører sort arbejde.

Som låsesmed vil du gerne have rent mel i posen, tilfredse kunder og ægte, oprigtige anmeldelser, som trækker flere og nuværende kunder (mere) til, fordi du har valgt dydens sti, og den viger du ikke fra.

Det skal du have klap på skulderen, for det er desværre ikke alle, der kan finde ud af det.

Og det behøver sådan set ikke handle om, at man snyder på vægtskålen, udfører sort arbejde eller spiller dum, når man bliver taget med småkagene i dåsen.

Man kan faktisk lettere (u)tilsigtet komme til at bryde reglerne, selvom man måske ikke tænker aktivt over det, selvom man måske ved lidt omtanke kunne regne ud, at man måske var på kant med loven.

Dette kan blandt andet ske ved, at man som låsesmed efter arbejde bliver ringet op af en ven, som siger, at vedkommende har smækket sig ude, og man virkelig er på skideren.

Man kender som låsesmed selv den situation, og faktisk var det derfor, man valgte at blive låsesmed i sin tid, så man kunne være eksistensen med universalnøglen, så man kunne være redningsmanden, der kom folk til undsætning.

Senere fik man så andre ydelser tilknyttet ens erhverv som låsesmed, så man kunne udføre endnu flere serviceydelser for kunderne.

Så man vil jo gerne hjælp ens ven, så man tager derud og hjælper ens ven med firmaets udstyr, selvom man har brug, og man afregner ikke.

Det lugter allerede ulovligt, ikke sandt?

En anden situation kan være, at man er sammen med nogle mennesker, der ikke forstår, hvordan ens udstyr virker, og som man tilfældigvis har med på sig.

For det første skal man ikke have firmaets udstyr på sig privat, men derudover må man så bede folk om at bestille en ydelse hos en, hvis de vil se det i funktion.

More articles