Spørgsmål, du kan have i forbindelse med malerarbejde

17 October 2021 Steffen Petersen
image

editorial

Hvis du aldrig har prøvet at male før, så kan der godt være en del ting, som du ikke helt ved, hvordan man gør. Malerarbejde kan være relativt nemt, men hvis du gerne vil gøre det rigtigt, så er det vigtigt, at du gør dig din research forinden. Læs med her, hvor vi kommer med tre ting, som du skal være opmærksom på, når du skal i gang med at male.

 

 

 

 

1. Hvor mange gange skal du male?

Hvis du skal male din lejlighed, efter du har flyttet ud eller hvis du skal til og flytte ind et sted, så skal du i gang med at male. Afhængigt af hvilken type maling og farve der er på væggen, så skal du male i hvert fald to gange for maksimal udbytte. Hvis din væg er knald rød, så kan det godt være, at du skal male en ekstra gang, for at være sikker på at det røde ikke kan ses. Det er en ret pigmenteret farve, som godt kan drille lidt. Men man anbefaler, at man maksimalt skal male to gange for, at malingen kommer til sin ret. 

 

2. Hvilken maling skal du vælge?

Der findes forskellige slags malingtyper, der er opdelt i enten vandbasis, terpentinbasis eller linoliemaling. De forskellige malingtyper har underkategorier, der passer til et bestemt type materiale.  F.eks. så bruger man linoliemaling til træværk. Det skal du så ikke male din væg med. Der skal du enten bruge akrylmaling eller plastmaling. Derfor er det vigtigt, du orienterer dig på malerbøtten hvilken type maling, du har med at gøre. Ellers kan du altid få råd hos din lokale malerforretning. 

 

3. Må du male?

Ja, det lyder lidt mærkeligt. Men hvis du bor i en bolig, hvor der er en kontrakt involveret, så skal du være ekstra opmærksom. I denne kontrakt kan der godt være punkter, der handler om maling af din lejlighed. Det kan være, at din udlejer har specifikke regler om maling i din lejlighed. Det kan være, du skal hyre en professionel maler til at male for dig. Derfor skal du lige læse din kontrakt i gennem og være sikker på, hvad du må og ikke må. 

More articles