Hvordan du skal male visse ting

17 October 2021 Steffen Petersen

editorial

Malerarbejde kan både være noget af det nemmeste, men det kan også være temmelig besværligt. Det er specielt i områder, hvor der er mange kamre, paneler eller skævheder, der sætter dig på arbejde. Derfor kræver det specielle pensler, maling eller endda teknikker, så du er sikret, at du står med et flot resultat i sidste ende.

 

Husk: hvis du ikke er manden eller kvinden for jobbet, så kan du altid få et professionelt firma til at klare jobbet for dig. 

 

1. Hvordan du maler dit loft

Loftet kan godt være lidt af et projekt at komme i gennem. Det er heller ikke den rareste arbejdsstilling at stå i i længere tid. Derfor kan du med det rette udstyr sikre, at hele maleprocessen bliver betydelig lettere. Hvis du har stukloft, så kan du starte med at få det malet. Det kræver lidt mere præcision og en roligere hånd at få malet det ordentligt. Her skal du også bruge en mindre pensel, der kan komme ind i de små fine detaljer, som et stukloft har. Når du har fået det klaret, så kan du bruge en malerrulle med et langt skaft til at male resten af loftet. Det giver dig også en mere behagelig arbejdsstilling at stå i. 

 

2. Hvordan maler du kamre

Hvis du har vinduer, kamre eller lister der skal males, så kan du som det første få gjort dem rene. Her kan nemlig godt sidde en masse skidt, der kan give det nye maling en ujævn overflade. Hvis du har et vindue, hvor malingen er begyndt at skalle, så kan du bruge noget sandpapir til at få slebet det væk. Du skal også finde det korrekte maling hertil. Det er typisk maling, der er lidt blankere end almindelig vægmaling. Er du i tvivl, så henvend dig til et malerfirma eller en malerforretning. 

 

3. Hvordan du maler væggen

Væggen er det, som de fleste har prøvet at male et par gange før. Det er relativt nemt, men det er også lidt af en kundskab at kunne kreere et ensartet overflade, der ikke har sjove linjer eller klumper. Du kan starte med at bruge malertape til de områder, hvor der ikke skal være maling. Det er f.eks. lister eller paneler. Hernæst kan du begynde at male ude i kanterne med en mindre pensel. Det kan f.eks. være en vinkelpensel, der kan male helt skarpe kanter. Så har du alt det besværlige arbejde overstået. Hernæst kan du male det resterende med en malerulle. Så får du et flot og ensartet resultat i sidste ende. 

 

More articles