Hvad laver en tandlæge?

08 November 2022 Anders Hansen

editorial

Hvad laver en tandlæge? Det er et godt spørgsmål, som mange stiller sig selv. For hvad laver en tandlæge egentlig? Hvor tit skal man gå til tandlæge? Er det noget, der kun er for børn og unge? Eller kan alle blive nødt til at besøge tandlægen engang imellem? I denne artikel vil vi forsøge at besvare disse spørgsmål.

Tandlæger er ansvarlige for deres patienters mundhygiejne. Det betyder, at de undersøger, diagnosticerer og behandler forskellige sygdomme og lidelser i munden, tænderne og kæberne. Desuden giver tandlægerne også råd om forebyggende foranstaltninger for at undgå sådanne problemer.

De fleste mennesker besøger tandlægen hver sjette måned til et rutineeftersyn og en tandrensning. Nogle mennesker kan dog have brug for at komme oftere, hvis de har visse sygdomme eller er i risiko for tandproblemer.

tandlæge

Alle bør gå til tandlæge

Under et rutinemæssigt besøg vil tandlægen først vurdere din mundhygiejne og derefter rense dine tænder. De vil også kigge efter tegn på karies eller andre problemer. Hvis de finder noget, vil de normalt anbefale behandling med det samme.

De mest almindelige tandbehandlinger er fyldninger, kroner, broer og proteser. Fyldninger bruges til at reparere tænder, der er blevet beskadiget af huller i tænderne. Kroner bruges til at dække og beskytte en beskadiget tand. Broer bruges til at erstatte en eller flere manglende tænder. Tandproteser bruges til at erstatte alle tænderne i en kæbe.

Hvis du har spørgsmål om din mundhygiejne eller om, hvad en tandlæge gør, bør du altid spørge din tandlæge til råds. De vil kunne rådgive dig om den bedste behandling i din særlige situation.

 

Kan man altid komme til tandlæge?

Nej, du kan ikke altid gå til tandlægen. Du bør kun gå til tandlæge, når du har brug for det. Hvis du f.eks. har tandpine, eller hvis du tror, at du har et tandproblem, skal du bestille tid hos tandlægen med det samme.

Hvis du ikke har tandproblemer, og du blot ønsker rådgivning om mundhygiejne, kan du normalt bare komme forbi tandlægen i løbet af åbningstiden. Det er dog altid bedst at ringe i forvejen og tjekke, at de har åbent, før du besøger dem.

More articles