Hvad er skadens omfang forud for besøget ved skadecenteret?

04 August 2022 Anders Lundtang Hansen

editorial

Kan man være hypokonder med ens bil?

I og for sig vil vi mene, at det kan man ikke, for en bil kan ikke fortælle, hvordan den har det.

Den kan udsende mange signaler om tilstanden, og moderne biler kan man da også mere eller mindre aflæse, så man kan afkode, hvad der er galt med den, og hvordan man lige skal gribe den an til at fikse den eller komme en fejl i forkøbet.

Men det er lidt ligesom en hund, som man har ansvaret overfor, for den kan ikke forklare dig, hvordan den har det.

Så nogle gange kan man måske gå med en skade på bilen, som der er indvendig, som man egentlig ikke opdager, før det er for sent, hvilket er uheldigt.

Andre gange kan der være opstået en skade på karrosseriet, som der er til at se – om den er lille eller stor – hvor man så vil et smut på et skadecenter med ens karrosseriskade.

skadecenter

Der er formentlig altid en grund til at kigge ind på skadecenteret

Nogle gange kan man måske føle, at man ikke vil belemre folkene på et skadecenter med ens skade, fordi den er overfladisk, eller den egentlig ikke gør den store skade sammenlagt.

Men for det første kan sådan en skade udvikle sig katastrofalt, så den ender med at blive så omfangsrig, at den forøger sig og skaber større skader på bilen, som kunne have været undgået, hvis man havde gjort noget ved skaden, mens den var lille.

For det andet betaler man jo folk for at gøre den slags, så man hyrer mere eller mindre dem til at tage sig af din skade.

Det kan da sagtens tænkes, at der er andre skader derude, som der er værre end den, du ligger inde med, men nu er det jo din bil, som det drejer sig om, og den skal man tage sig af.

More articles