Husk at holde din Flos lysekrone

01 May 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Har du nogensinde overvejet at eje en flos lysekrone?

Det kan vi virkelig godt forstå, for sådan en lysekrone af mærket Flos er også rigtig flot og vil pynte ind i rigtige mange hjem enten over spisebordet, i stuen eller et andet sted, man tænker, den kunne passe stilmæssigt ind.

Men den holder sig jo ikke flot alene hele tiden. Sådan en lysekrone skal vedligeholdes.

Dog er det klart, at hvis der i bogstaveligste forstand er højt til loftet, så er det nok ikke lige lysekronen, man lige gør rent i samme ombæring, som når man støvsuger og børster støv væk, fordi man ikke i samme omgang kan nå lysekronen – heller ikke med støvsugerslangen.

Her skal man have fat i en trappestige, og det er også smartest, så man kan have begge hænder på ens Flos lysekrone, mens man gør den ren, da man ved at daske til den fra gulvet kan komme til at slå den i stykker eller endda risikere, at man slår den på gulvet uden at gribe dem, og så er den ødelagt for altid.

Der er flere muligheder for at gøre sådan en Flos lysekrone ren, der afhænger af, hvor meget den trænger til at blive gjort rent, og det hænger nok sammen med, hvornår man gjorde den ren sidst.

Man kan fjerne lidt af støvet og spindelvævet omkring den, som der nok tit opstår, men hvis man ikke har været oppe ved den længe, kan man også være så “heldig” at finde døde insekter i den.

Disse skal smides ud, da det er uhygiejnisk at have den slags liggende derhjemme og som potentielt kan falde ned i folks hoveder.

Er din Flos lysekrone blevet virkelig beskidt og har fået pletter på sig, er det nok også en idé at tage den ned og vaske den forsigtigt rent efter foreskrifterne, og så hænge den op bagefter igen.

More articles