Derfor er det en fordel at bruge en bedemand

06 November 2020 Cecilie Mortensen
image

editorial

Når man lige har oplevet et dødsfald, så er det sikkert langt de fleste, som ikke har overskud til alt det praktiske, som følger med. Begravelsen er nemlig ofte kun en af de mange formalia, der skal på plads. 

Som du måske også kan fornemme, kan det være godt givet ud at hyre hjælp til de ting, man kan. Det gælder i den grad også, når det kommer til begravelsen. Hvis du vil blive klogere på, hvilke fordele der er ved at bruge en bedemand, så kan du få flere svar herunder. 

De gode grunde til at bruge en bedemand

Når du bruger en bedemand, kan du få hjælp til utrolig mange praktiske opgaver omkring begravelsen. Det gælder alt fra at vælge det sted, vedkommende skal begraves til forhold i forbindelse med ilægning i kiste, bestilling af kistepynt, gravsten, køb af kiste/urne og til at indrykke dødsannoncer i avisen. 

En bedemand kan være med til at aflaste i en tid, som måske er ekstra svær. Det gælder både for dem, som kan få hjælp fra pårørende, men især også for dem, som måske ikke har særlig mange pårørende at trække på. 

Når man bruger en bedemand, kan vedkommende også fortælle meget mere om de forskellige måder, man kan begraves på. Nogle er ikke medlem af folkekirken, andre ønsker måske en borgerlig begravelse, og måske ønsker nogle tredje at blive begravet på de ukendtes grav eller måske en fællesgrav. Alle disse varianter er nogle, en bedemand selvfølgelig kan fortælle meget mere om. 

Hvad skal du være opmærksom på ved bedemanden? 

Før man sætter arbejdet i gang ved bedemand, er det selvfølgelig relevant at høre ind til prisen for arbejdet. Det giver nemlig en god fornemmelse af, hvilke udgifter man skal forberede sig på, når man skal tage afsked: https://bedemand-berner.dk/bedemand-sjaelland/bedemand-midtsjaelland/bedemand-ringsted.aspx.

More articles