Varmepumpe: kun en enkelt eller flere i samme lokale?

18 July 2019 Astrid Pedersen

editorial

Der findes forskellige varmepumper, man kan investere i, hvor vi gerne vil fremhæve SVK Varmepumper, men noget er jo, hvor man finder gode varmepumper, noget andet er, hvordan man udnytter dem bedst muligt.

Nogle mennesker siger jo, at mådehold og den gyldne middelvej er vejen frem i livet; andre ejer ikke begrænsningens kunst og lever et dekadent liv i overflod, hvor man aldrig kan få nok af det, man nyder.

Således kan man spørge sig selv, at når man nu oplever det gode og gavnlige ved at have en varmepumpe installeret i et lokale og kan mærke den store forskel, som det gør, at have en varmepumpe indsat, vil det så gøre en dobbelt så stor forskel til det gode, hvis man sætte en ekstra varmepumpe op?

Man siger jo også samtidig, at for mange kokke fordærver maden, så man kan sige, at hvis lokalet er lille, så gavner det ikke rigtigt at sætte to varmepumper op ved siden af hinanden eller på tværs af hinanden.

Den lille forskel, som det måske vil medføre, kan ikke svare sig i forhold til det, som du skal betale for at få en varmepumpe, selvom de gode slet ikke er så dyre, som nogle tror.

Har du at gøre med et stort kontorareal, så kan det dog godt svare sig, så medarbejderne i den modsatte ende, placeret fra varmepumpen, får udnyttet denne også, ved at man sætte endnu en op dernede.

Og bare rolig, man skal ikke frygte for, at varmepumpen laver for meget og distraherer medarbejderne i deres arbejde, for moderne varmepumpeser udsender ikke så mange lyde.

Dog vil vi mene, at det også godt kan svare sig, hvis man har mange tilstødende lokaler, hvor der kan komme et klamt indeklima, selvom man lufter ud, at man installerer varmepumper i dem alle, så man altid kan få et godt indeklima.

More articles