Tre gode bud på et godt trægulv

02 April 2020 Camilla Skøtt

editorial

Træ er det sikre valg, når du skal vælge gulv til dit hjem, men det er også en forholdsvis dyr løsning, som du ikke lige gør om – og derfor skal du vælge det rigtige gulv i første omgang.

Der er mange muligheder, når du skal beslutte dig for, hvilket trægulv der skal lægges i dit hjem, og det er vigtigt at vælge den rigtige træsort, så den passer til dine ønsker for udseende og dine behov for slidstyrke.

Sammen med en gulvekspert har vi fundet frem til tre gode bud på trægulve, der passer til de fleste hjem.

Den lyse variant

Drømmer du om et helt lyst og lækkert gulv, der passer perfekt til den skandinaviske indretningstrend – og som ikke har alt for mange strukturer – så er ask en god løsning. Det er en slidstærk træsort, og du kan enten give gulvet olie eller lak; begge dele gør gulvet en smule mørkere, hvis du ikke vælger et hvidpigmenteret produkt.

Det klassiske valg

Drømmer du om et ekslusivt og stilfuldt udseende, der stadig er lyst og enkelt, kan du med fordel tage et kig på eg. Det er en af de hårdeste træsorter, du kan finde, så holdbarheden er god. Det er fristende at give egetræsgulvet lak for at øge slidtstyrken, men den danske eg har et højt indhold af garvesyre, som ikke spiller godt sammen med lak; olie er derfor det bedste valg til et gulv af denne art.

Det eksotiske look

Vil du gerne skubbe lidt til de gængse forestillinger om, hvordan et trægulv ser ud, kan du vælge en af de mørkere varianter – fx merbau. Træsorten stammer fra Asien, og vælger du at behandle gulvet med olie, får du sortens orangebrune og rødbrune nuancer til at træde tydeligt frem og skabe masser af liv. Gulvet er hårdt, og slidstyrken helt exceptionel.

More articles