Spørg bedemanden til råds ved et dødsfald

04 January 2021 Lykke Holzmann Søby

editorial

Det er en følsom tid efter et dødsfald. Hvis du skal bruge en bedemand i Randers, er det en god idé at læse med her. Du kan spørge bedemanden om, hvad der kan lade sig gøre og ikke kan.  

I tilfælde af død, skal kroppen føres til sundhedsvæsenet, så en læge kan udstede en dødsattest, som derefter sendes til skattekontoret. Den afdøde transporteres derefter til lighuset. Disse transporter er sundhedssystemets ansvar. Derefter skal liget transporteres fra dødhuset i en kiste til begravelsesstedet, hvor liget skal klargøres til begravelsen.

Efter en ceremoni skal den afdøde begraves. Derefter finder transport sted til krematoriet eller gravpladsen. Transport, der finder sted efter, at den afdøde er blevet transporteret til begravelses- / ceremonilokalet, er inkluderet i begravelsesgebyret.

Planlæg en begravelse

Når dødsattesten er udstedt, kan begravelsesstedet overtage ansvaret. Det næste trin er at planlægge alt omkring begravelsen. Begravelsesceremoniens design varierer fra person til person, og det er vigtigt, at det er et værdigt farvel, som alle kan være tilfredse med. Der er flere valg, der skal tages omkring ceremonien; værelse, kiste, urne, blomster, og gravsten for at nævne nogle få, og bedemanden vil gøre alt for at gøre valgene lettere for dig.

Visning af den afdøde

For nogle føles det godt at se den afdøde hvile i kisten. Her ligger den afdøde i kisten og er klædt pænt på. Hvis du ønsker det, kan bedemanden arrangere make-up. Vi arrangerer lokalt og administrativt omkring showet.

Hvis du ønsker en visning af den afdøde, er det godt at arrangere så hurtigt som muligt, helst inden for en uge fra dødsdatoen, for at undgå, at den afdøde skulle ændre sig alt for meget. Hvis visningen planlægges senere i fremtiden, kan det være en god ide at balsamere kroppen på forhånd.

Hvis dødsfaldet har fundet sted i forbindelse med en ulykke, kan genopbygningskirurgi også bruges til at genoprette den afdøde til sit normale udseende så vidt muligt.

More articles