Sildebensmønsteret er populært som aldrig før

28 April 2021 Camilla Skøtt

Du har garanteret set de smukke sildebensparketter, der ofte ligger i herskabsboliger? Det er et mønster, der vidner om historie og elegance, og det har taget springet fra gulvet og op på bordet.

Sildeben er for alvor kommet på listen over ting, danskerne gerne vil have i deres bolig. Men det er ikke alle hjem, der egner sig til en sildebensparket, og derfor har mønsteret rykket sig til andre flader – blandt andet til borde.

Spørgsmålet er naturligvis, hvorfor det er blevet så populært, og det tager vi et kig på efter billedet. Måske kan det være inspiration til dig, der leder efter flotte sildebensborde til hjemmet.

Et historisk mønster

Sildebensmønsteret er inspireret af sildefiskens knoglestruktur (deraf navnet), og det kan spores helt tilbage til romersk og egyptisk arkitektur. Senere er sildebenene blevet kendt fra smukke herskabsboliger fra 30’erne, hvor de elegante trægulve ofte blev lagt i sildebensmønster.

Kort sagt betyder ovenstående, at sildebensmønsteret hænger tæt sammen med en historisk og elegant arkitektur, og hvem vil ikke gerne have en snert af det i sit hjem? Sildebenene udstråler ganske enkelt luksus, elegance og stilsikkerhed.

Nu er det jo ikke alle hjem, der egner sig til sildebensparket, og det er i øvrigt også en dyr fornøjelse at skifte gulvet. Derfor har designere og møbelarkitekter taget sildebensmønsteret et skridt videre, så du nu finder det på låger, borde, reoler og meget andet – og det er netop din mulighed for at få den elegante stil ind i dit hjem.

Sildebensbordet er et elegant alternativ til det mere rå plankebord, og vil du helst ikke gå fuldt ud ad den luksuriøse og elegante vej, kan du vælge at sætte et råt understel på dit sildebensbord. På den måde får du lidt af det bedste fra begge verdener – og det to kontraster spiller flot sammen og danner en helhed.

More articles