Sæt ikke en urealistisk hastighed på løbebåndet!

09 March 2021 Anders Lundtang Hansen

editorial

Det kan lyde som noget, der er taget fra en tegnefilm eller en af de mange videoer på nettet, der viser mennesker, der kommer uheldigt afsted på løbebåndet, når vi beskriver det følgende, men det er reelt noget, som kan ske – så det er vi her for at advare mod.

Du kender måske myten med, at hvis man smider en frø ned i noget kogende vand, så vil den hoppe op igen, men hvis man putter frøen ned i lunkent vand og varmer vandet op, så vil den ikke opdage temperaturstigningen, så den langsomt koger ihjel.

Det er ikke lige til at af- eller bekræfte den myte for os, men lad os sammenligne det lidt med løbebåndet:

Hvis det oksede derudaf på en høj hastighed, så ville du nok næppe kunne stige på det og løbe i samme tempo, fordi du har ingen føling med, hvor hurtigt det går, udover hvad dine øjne kan aflæse.

Så du skal ikke bare hoppe på det!

Øg langsomt hastigheden på løbebåndet

Når du har fået dig et løbebånd fra https://www.fitnessgruppen.dk/loebebaand/ , så er det med at bruge det med omtanke.

Ikke noget med at benytte det som legetøj, hvor du stiller ting på det og lader hastigheden stige og ser, hvor længe det kan blive på båndet.

Heller ikke noget med at indstille hastigheden højt og så lægge/sætte ting på båndet for at se, hvor langt og hurtigt det kan flyve væk fra det.

Det kan se meget sjovt ud i videoer, men folk kan komme slemt til skade, hvis man gør den slags – udover at tænke på de ting, man kan ødelægge på den måde.

Derfor skal man bruge det, som det er intenderet: at træne på i et jævnt tempo, som man langsomt starter op fra nul.

Kan du så øge hastigheden og klare det, er det helt fint, men når du skal stoppe igen, skal du skrue farten ned ligeså.

More articles