Sådan vælger du ny hundekurv til din hund!

13 January 2021 Anne-Mette Hansen

Hundeseng, hundekurv – kært barn har mange navne. Det er vigtigste er nu, at din elskede hund får et godt sted at sove. Samt en base. Et sted der kun er hundens. Hvor den kan gå til ro og slappe af. 

Hundekurven betyder meget for din hund. Derfor skal den også vælges med omhu. Læs meget mere i denne guide, og kom tættere på at vælge den perfekte kurv til din hund.

Hvilken hundekurv er den bedste?

Donutkurven, den bløde kurv, hulen, kurven i plastik eller træ. 

Der er ikke nødvendigvis én type hundekurv, der er den bedste. Det kommer meget an på din hunds race, størrelse og behov.

Er hunden stor skal der være god plads til, at den kan boltre sig. Små hunde kan godt lide at have en lille hule at krybe ind i. Døjer hunden med led eller lignende, kan det være ideelt at vælge en ergonomisk hundekurv. 

Hvilken skal jeg vælge?

Du skal vælge sengen ud fra din hunds behov. Du kan altid spørge forhandleren til råds omkring de forskellige slags senge og høre, hvad der passer bedst til en hvalp, til en lille hund eller til en stor race.

Til hvalpe kan det være en god idé med en hårdfør seng, f.eks. i plastik eller træ. Da hvalpen ikke vil have så let ved at bide den i stykker. Hundekurven skal også være egnet til hundens vægt. Er det en blød seng, betyder det med vægten dog ikke så meget. 

Hvor køber jeg en god hundekurv?

Der findes utrolig mange dyrehandler, hvor du kan købe en god hundekurv. Savner du dog et bredere udvalg, kan du med fordel vende blikket online. Der findes utrolig mange webshops, der forhandler tilbehør til hunde som hundekurve. 

Stil dig selv nogle af disse spørgsmål. Så er du sikker på, at du kommer hjem med en god hundekurv, der passer til netop din hund. 

More articles