Sådan plejer du dine træmøbler

08 February 2022 Steffen Petersen

editorial

Hvis du har købt dig nogle træmøbler, og du gerne vil passe så godt på dem som muligt, så er der nogle ting du skal huske på. Træmøbler kræver en masse pleje. Vi har lavet en liste med tre tips til, hvordan du passer rigtig godt på dine træmøbler. Læs med her, hvis du vil blive klogere på hvordan. 

træpleje

Daglig rengøring

Dine træmøbler kræver daglig rengøring, hvis de skal holde så længe som muligt. Møbler samler nemlig masser af støv, som kan få dem til at se grimme ud. Brug en tør klud til at tørre dine møbler af med. Du kan også købe klude, der er lavet specielt til at rengøre træ. Det vigtigste er bare, at kluden er tør, så du ikke laver mærker på møblerne. Du undgår også, at de bliver hurtigt beskidte. 

Giv dem træpleje

Der findes plejeprodukter, der er specielt udviklet til træ. Du kan for eksempel anskaffe dig voks til dine træmøbler. Dette skal du give dine træmøbler en gang om ugen. Du skal påføre voksen, når du har rengjort møblerne med en klud. Dermed sikrere du dig, at dine møbler er rene og pletfri, når du giver dem voks. 

Stil ikke noget på

Det er ikke en god ide at stille ting oven på dine træmøbler. Det kan give skader på træet og gøre dine møbler misfarvede og plettede. Der er også risiko for, at voksen bliver slidt af. Hvis du er kommet til at stille ting på dine træmøbler, så kan du slibe træet, så misfarvningen forsvinder. 

 

Hvis du gerne vil prøve kræfter af med at lave dine egne møbler af træ, så kan du også det. Hvis du har et træ i haven, som du alligevel skal af med, så kan du bruge det. Du kan finde et firma, der kan gøre dette for dig ved blandt andet at søge på nettet. Hvis du bor nær Lyngby, så kan du søge på Stubfræsning lyngby

 

 

More articles