Sådan går du fra manuelt arbejde til automatisering i din plastproduktion

04 July 2022 Emilie Jacobsen

editorial

Når du først starter op med at producere noget i plast, vil det være normalt, at du starter ud med manuelt arbejde. Det kan være svært at finde pengene til at købe robotter og andre maskiner til automatisering, og du er nødt til at løbe maskinen i gang manuelt. Når du begynder at få flere ordrer ind, vil det dog ret hurtigt give mening for dig at investere i robotter og anden teknologi, der kan hjælpe dig til at automatisere din produktion. I det lange løb vil det være langt billigere for dig end at hyre manuelt arbejde, og det vil frigive noget af din egen tid. 

Har du for hjælp til automatisering af produktion i plast, kan du for eksempel henvende dig til virksomheden Carmo. Det er en dansk virksomhed, der blev grundlagt under 2. Verdenskrig. Oprindeligt producerede de egentlig knapper, men er siden begyndt at producere medico og teknik udstyr i plast. Modsat mange af deres konkurrenter har de ikke flyttet deres produktion til et lavtlønsområde, i stedet har de automatiseret den, så de kan holde den i Danmark. 

Plaststøbning / plastproduktion

Få hjælp fra start af

Der er en del omkostninger forbundet med at skulle i gang med automatisering. Derfor kan det virke som en stor ekstra omkostning, at du også skal til at hyre hjælp ind. Det er dog en god ide, at du får hjælp fra start af. Dermed kan du for eksempel sikre, at du får hjælp til at vælge de rette maskiner. Det kan spare dig for mange penge.

Hos Carmo ved de ikke bare meget om automatisering, de udvikler faktisk også selv robotarme, der kan hjælpe dem i produktionen. Det er jo meget muligt, at de robotarme også kan hjælpe dig. Derfor er det oplagt, at du i hvert fald tager en indledende snak med dem for at høre, hvordan de kan hjælpe dig, inden du kaster dig ud i automatisering. 

More articles