Sådan finder du et godt domænenavn

12 October 2021 Steffen Petersen

editorial

En af de vigtigste ting ved opstart af en virksomhed er at have et godt domænenavn. Et domænenavn er adressen på dit websted, og det er afgørende for, hvordan folk finder dig, og hvor de går hen, når de kommer derhen. Det kan være svært at vælge dit domænenavn. I dette indlæg vil du få inspiration til, hvordan du finder et godt domænenavn. Læs med her. 

1. Hav en fængende sætning i tankerne

Dette er det vigtigste aspekt ved valget af dit domænenavn. Hvad vil du have, at folk skal tænke, når de ser eller hører dit domæne? Noget let og sjovt? Noget kraftfuldt? Eller noget seriøst? Vælg dit domænenavn, så det udtrykker, hvad du ønsker, at folk skal tænke om dig. 

Du skal herudover også undgå at bruge ord, der ville være svære at læse eller huske, hvis de blev trykt med en lille skrifttype. Ved at bruge store, letlæselige skrifttyper og tal er den bedste måde at sikre, at dine kunder nemt kan finde dig online. 

2. Passer det til din virksomheds image?

Tænk på, hvordan du ønsker, at folk skal opfatte dit brand. Ville et sjovt, ordspilbaseret domæne fungere for dig? Eller ville noget mere seriøst eller troværdigt være bedre? Hvis du henvender dig til børn, er det måske bedst at bruge deres sprog for at få deres opmærksomhed. 

Der er ingen faste regler for, hvor kort dit domæne skal være, men det er bedst at vælge noget, der er let for folk at indtaste. Folk er f.eks. mindre tilbøjelige til at huske lange tekststrenge. 

 

3. Er domænet tilgængeligt?

Du skal huske at undersøge om dit domænenavn overhovedet er ledigt. Hvis du har et par stykker, som du har i tankerne, så kan du skrive dem ind i søgemaskiner på f.eks. Dandomain.dk eller Simply.com, og se om domænenavnet er ledigt. Hvis dit ønskede domæne allerede er registreret, kan du se, hvilket websted det er på i øjeblikket, og om det kan købes eller ej.

More articles