Sådan bruger du en græskant

22 December 2019 Silje Hansen

editorial

Måske er du allerede en flittig bruger af græskanter i din have, eller måske er det første gang, du hører om dem. Under alle omstændigheder så er græskanter en effektiv måde at indkranse forskellige arealer i haven, hvis man ønsker en skarp delen mellem græs og f.eks. et bed. 

Sådan bruger du græskanter i din have

Græskanter er en særdeles god måde at inddele forskellige sektioner i haven på. Hvis du f.eks. gerne vil lave et flot bed måske med rododendron, roser, lavendler eller andet, så vil bedet uden tvivl stå pænest, hvis der ikke er græs m.m. som vokser ind i bedet. Netop dette er noget, som man ønsker at undgå, hvis de skal lave forskellige bede rundt omkring i haven for at skabe forskellige små oaser. 

Men hvordan kan græskanter holde græs væk fra bede? Græskanter er små plader, som skal sættes ned i jorden omkring det område, hvor man vil undgå græs. Her fungerer græskanter ved, at de forhindrer at græsrødderne kan skyde ind mod det bed, man har lavet. Det er derfor også en god og nem løsning, til at klare udfordringer med græs uønskede steder. 

Hvor finder man græskanter? 

Et af de firmaer som kan hjælpe dig godt på vej med græskanter er Lyngeshop. Her finder du forskellige typer og modeller, som alle er gode til at afskærme mod græs. Det er både muligt at få den som enkelte små plader, men det er omvendt også muligt at få det som en større stålplade, som er rund, firkantet m.m. På den måde kan du effektivt udgrave til et bed, placere hele græskanten for derefter at begynde dit havearbejde. 

Hvis du ønsker vejledning til, hvilken græskant du kan vælge, så kan du også få hjælp og rådgivning hos Lyngeshoppen før du køber ind til din have: https://www.lyngeshop.dk/graeskant

More articles