Professionel misbrugsbehandling med et empatisk afsæt

15 October 2018 Astrid Pedersen

editorial

Alle mennesker kan blive ramt af et misbrug. Men visse mennesker er udsatte og sårbare i højere grad end andre – dette drejer sig især om mennesker, som har oplevet misbrug i hjemmet (for eksempel af alkohol eller stoffer), da de var børn, og mennesker, som er genetisk disponeret for afhængighed.

Afhængighed af såvel alkohol som stoffer, spil eller sex har at gøre med belønningscenteret i hjernen, som stimuleres ved indtagelse af stoffer eller ved det rush, som opstår ved spil. Og for nogle menneskers vedkommende bliver denne belønning vigtigere end såvel familie, job, venner og økonomi. Dette er årsagen til, at et afhængighedsbetinget misbrug kan føre til såvel personlig som økonomisk ruin.

Kom ud af misbruget med en professionel misbrugsbehandling

Mange mennesker ender i et misbrug, fordi livet gør for ondt. Dødsfald i familien, skilsmisse, fyring og andre lignende stress faktorer kan skubbe et menneske tættere og tættere på afgrunden. Og er man først kommet så langt ud, at man står på kanten, skal der ikke meget til, førend man falder i. Stoffer, medicin, alkohol mv. bedøver sanserne, og kan optræde som et værn imod – eller flugt fra – de ting, som gør ondt. Og derfor kan et misbrug være uendeligt svært at sige farvel til. Alternativet vil altid virke endnu værre.

Med professionel misbrugsbehandling sættes der ind imod afhængigheden og misbruget, med udgangspunkt i det hele menneske. Målet er, at den misbrugsramte skal kunne vende tilbage til et liv uden misbrug, og bygge en tilværele op, som er robust og bæredygtig uden at vedkommende behøver at ty til stoffer eller alkohol for at klare dagen.

Behandlingscenter Søby Park – misbrugsbehandling for fremtiden

En sådan type misbrugsbehandling kan du få hos Behandlingscenter Søby Park. Her er behandlingen fokuseret omkring misbruget, og de dybere liggende årsager til afhængigheden. Læs mere om misbrugsbehandling århus på behandlingscentersoebypark.dk

More articles