Passagerne i din VW Tiguan skal overholde nogle regler

30 July 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Der er ikke noget bedre som passager end at få noget nær “fri leg” i bilen til at gøre, hvad man vil, selvom man måske ikke tænker over, at ens opførsel kan obstruere chaufførens mulighed for korrekt kørsel og udsætter en selv som passager, de andre og chaufføren for fare.

Ofte er det jo chaufførens direkte skyld, at man kører galt, og det er også chaufføren, der har ansvaret for de andre med-passagerer i bilen, men årsagen til en bestemt ulykke eller uheld kan sagtens være afstedkommer af de andres opførsel i bilen.

Men nogle chauffører tænker måske, at så længe man overholder reglerne med seler og så videre, så er der vel ikke nogle problemer – hvis man altså selv kan huske dem.

For selvom passagererne bærer et medansvar for korrekt kørsel, så skal chaufføren selv vide og tjekke efter, at alle er fastspændt og sidder korrekt.

Men så kan der også være de tilfælde, hvor man som chauffør gerne vil have en anden køreoplevelse, når man er få eller mange i bilen, som ikke nødvendigvis stemmer overens med, når man kører alene, hvor man tager den lidt med ro.

Ikke bare kan det blive farligt at køre i bil, men man skal også have en god køreoplevelse, hvilket både gælder, når man har købt en bil fra ny, såsom en VW Tiguan, eller hvis man har købt en Volkswagen Tiguan brugt.

Det kan handle om ting som, at man ikke må drikke eller spise uhæmmet i bilen.

At passagerne ikke må ryge i bilen.

At man som medpassager ikke må sparke eller sætte fødderne op – med eller uden sko – på ryglæn eller lignende.

Endvidere ønsker man måske, at den person, der sidder på bagsædet, skal være med til at navigere og holde chaufføren vågen, hvis man måske kører langt.

More articles