Man kan lave mange hurtige ting med krydsfiner

11 June 2020 Anders Lundtang Hansen

Det kan være, vi lige skal afklare for dig, hvad krydsfiner er for noget.

Det er egentlig nogle meget tynder plader af komprimeret træ, der ikke fylder så meget, sjældent koster særligt mange penge, og så er det nemt at transportere, sætte op og tage ned igen.

Derfor kan det bruges til både midlertidige løsninger, hvis man lige skal smække noget op hurtigt, eller man kan være virkelig spidsfindig og opsætte noget, som man måske sætter op med millimeters præcision, maler og vedligeholder.

Men så er løsningen stadig billig og nem at lave for selv mennesker, der ikke har den store forstand på at være håndværker, for det kræver sjældent særligt svært værktøj andet end måske en hammer, men ofte en boremaskine – og en hjælpende hånd til at holde pladerne oppe, imens man sætter dem på plads.

Således kan disse plader bruges til at lave alt fra en afgrænsning ved en byggeplads, hvor man ikke vil have, at folk skal kunne kigge ind; eller man vil vise, at her skal man ikke køre ind eller forstyrre folk.

Man kan bare sætte de plader hurtigt op, og de behøver ikke være i vater; og så kan man lige supplere med at male eller påføre skrift på en anden måde, der viser, hvorfor man har sat dette op.

Men andre midlertidige løsninger kan også være, at man sætter et skur sammen i haven, hvor man lige skal have nogle ting opbevaret, mens man laver noget andet, mere permanent – man gider bare ikke rende hele vejen hen til det almindelige redskabsskur hver gang.

Krydsfinerplader er også gode at bruge, hvis man skal lave noget afskærmning for vind eller vejr ved for eksempel vinduer eller andre åbninger, hvor man skal finde en hurtig løsning, inden man kan opføre den mere permanente.

Køb krydsfiner her til mange opgaver.

More articles