Lidt ældre testprodukter kan skaffe dig en billig gevinst

21 July 2021 Anders Lundtang Hansen

En sætning som at noget er “bedst i test“, er i langt de fleste tilfælde et godt tegn og et anerkendende mærke, som der viser, at her har man undersøgt, analyseret og sammenlignet produkter i oftest samme kategori for at finde ud af, hvad der var bedst på forskellige parametre.

Og man kan også i langt de fleste tilfælde være sikker på, at sådan en test er mere eller mindre uafhængig, for hvis man opdagede, at testanalytikerne var i lommen på nogle, der skulle sælge et produkt, så ville man miste troværdigheden til denne enhed.

Det er ikke forkert at gøre den slags dog, man skal bare huske at oplyse det meget tydeligt, så man ved, om testen for eksempel er bestilt af nogle, som der har en anke i at få et bestemt slutresultat.

Men hvis man nu falder over en ældre test, hvor noget også er blevet kåret som bedst i test, vil det så sige, at man ikke kan bruge testresultatet til noget længere?

Testen kan stadig være valid for dig

Hvis der nu er blevet udvalgt et produkt, som der er bedst i test, så vil man nok se, at der er sket en øgning i antallet af salg af denne vare, og flere butikker vil nok have den vare hjem i deres sortiment, hvis der ikke er monopol på, hvem der må sælge den.

For man vil nok længe referere til sådan en test, da det er et godt salgsargument, men man kan så spørge, hvornår sådan en test bliver for gammel.

Det har nok lidt med smag og behag at gøre, men hvis man laver en ny test, så er den gamle nok passé – også selvom den måske giver det samme resultat mere eller mindre.

Men det kan så bare betyde, at den tidligere testvinder nu er til at erhverve billigere, og det er jo til din fordel!

More articles