Lad os tale om forskellige former for et transportfirma

14 November 2019 Anders Lundtang Hansen
image

editorial

Hvad er det første, du tænker på, når vi siger “transportfirma”?

Hvad nu, hvis vi gør det endnu mere specifikt og siger, “et transportfirma i århus“? 

Hvad springer der så ind i kraniet på dig som den første beskrivelse og billede?

Rigtig mange svarer, at de for sig ser en lastvogn, der transporterer en ladfuld gods i sit bagparti, hvor den kører denne ladning ned til havnen, henten en ny i havnen, sender den med godstransport på et skib eller tog eller lignende.

Men lad os lige lære dig at tænke lidt mere ud af boksen med, hvad et transportfirma kan være for en størrelse, og hvis vi virkelig åbner op for, hvad vi mener med at transportere noget, så er der pludselig mange muligheder, der åbenbarer sig for os.

For transport kan jo også være af mennesker, hvorfor vi nu er helt nede i, at en bus, en rutebil, en taxa, en limousine, ældre-transport med videre jo også kan falde ind under samme paraplybegreb, som der er transport.

Man kan – og må – selvfølgelig ikke transportere mennesker på samme måde, som man transporterer mere materielle ting, selvom der stadig er flygtninge, som mener, at de kan tage chancen med den form for transport.

Så er der også mange mennesker, der ville ønske, at prisen for at blive transporteret over samme afstand burde være den samme som den tilsvarende vægt, det ville kræve at sende noget gods over samme afstand.

Men her glemmer man så, at der skal meget mere sikkerhed til, når man skal transportere mennesker, der skal være ventilation, nødudgange, sikkerhedsforanstaltninger, man skal kunne forurette ens nødtørft og eventuelt modtage servering og sidde behageligt – den slags hober sig op rent beløbsmæssigt.

Så når du næste gang tænker på transport, så kan det jo være alt fra, at du går ned med et brev til postkassen, som at man flytter et helt hus uden at skille det ad først.

More articles