Lad en badekarsmaler reparere emalje i dit badekar

24 September 2021 Astrid Pedersen

editorial

Er dit badekar begyndt at fremstå plettet og grimet i overfladen? Så skyldes det slitage i emaljen. Når et badekar bliver mærket af tidens tand er det den hårde, skinnende belægning på karrets inderside, den såkaldte emalje, som må holde for. Og så er det at kalk og okker får mulighed for at aflejre sig, og give adgang til de brunlige og gullige plamager.

Kan man reparere emaljen i et badekar?

Det korte svar på det oven for stille spørgsmål er ja – det kan godt lade sig gøre at reparere emaljen i et badekar. Det uddybende svar er at man teknisk set ikke reparerer emaljen, men erstatter den med en ny én af slagsen.

Dette sker ved en procedure som minder en del af en autolakering. Og lige som det er tilfældet med en autolakering bør en reemaljering af et badekar udføres af en professionel fagperson.

Hvordan foregår en reemaljering?

Når du overlader renovering af badekar til en badekarsmaler vil han altid begynde med at dække dit badeværelse af. Dette for at undgå at resten af badeværelset bliver griset til under processen.

Dernæst vil dit badekar blive slebet og renset op indvendig. Når overfladen er helt glat og fri for urenheder vil den nye emalje nemlig kunne binde optimalt. Emaljen påføres ved hjælp af en sprøjte pistol i tre til fire lag indtil overfladen er helt tæt og ensartet.

Selve processen med emaljering af badekar tager omtrent fire timer. Hernæst skal emaljen have lov at hærde i et døgns tid. Og så er dit badekar klar til atter at blive taget i brug.

Hvem kan hjælpe med at emaljere mit badekar?

Leder du efter en badekarsmaler som kan hjælpe dig med at få badekarret til at skinne igen kan du finde hvad du søger hos Emaljespecialisten. Få et tilbud på emaljering af badekar på Emaljespecialisten.dk.

More articles