Lad din psykolog på Østerbro hjælpe dig med stress

06 November 2020 Astrid Pedersen

editorial

Måske har du hørt om begrebet autoriseret psykolog, og tænkt at det lyder som et spændende fagområde. Men hvad laver en psykolog egentlig – og hvordan kan en psykolog hjælpe dig?

Hvad hjælper en psykolog med?

En psykolog hjælper primært mennesker som har brug for støtte til at komme ud af negative tanke og handle mønstre. Dette spænder meget bredt, og kan for eksempel omfatte depressioner, stress, angst, og lavt selvværd.

Mange mennesker går til daglig og tumler med problemer som relaterer sig til disse tilstande. Det kan for eksempel være social angst, generaliseret angst, enkelt fobier, mild til middelsvær depression eller sæson betinget depression. Selv om der er generel en tendens i samfundet til at bagatellisere disse problemer er de uhyre reelle for de personer som oplever dem.

Desuden kan tilstande som angst og depression let udvikle sig og gå hen og blive direkte invaliderende. Derfor er det vigtigt at du tager symptomer på angst og depression alvorligt, og får den rette behandling. Og det gælder også for stress.

Stressbehandling hos en psykolog

Kronisk stress er nemlig en særdeles alvorlig tilstand som kan slide hårdt på krop, sjæl og psyke. Der er faktisk evidens for at den vedvarende inflammations tilstand i kroppen kan virke direkte nedbrydende på organerne. Samtidig kan de kognitive evner tage permanent skade af alt for lang tids udsættelse for stress.

Derfor bør du, såfremt du er sygemeldt med stress, få hjælp til at håndtere din tilstand mentalt, og samtidig lære identificere de stress faktorer som findes i din hverdag. På den måde kan du lære at overkomme stress og samtidig undgå de triggers som fører til stress.

Hvor finder jeg en dygtig og kompetent psykolog på Østerbro?

Du kan altid kontakte den dygtige og kompentente Lars Bjarnø hvis du ønsker psykolog hjælp til de svære ting i hverdagen. Læs mere på larsbjarno.dk.

More articles