Klimavenligt hus – læs mere her

23 December 2019 Astrid Pedersen

editorial

I disse klima og miljø tider er private boliger i skarpt fokus, når det handler om at skåne vores allesammens jord ved hjælp af grøn omstilling. Selv om det godt kan være vanskeligt at se, hvorledes man som privat forbruger kan gøre den helt store forskel i denne sammenhæng, er der alligevel masser af relevante tiltag. Du kan for eksempel sørge for, at din bolig er energi optimeret, således at du i boligen ikke forbruger mere energi og udleder mere CO2 end højst nødvendigt.

Hvordan kan jeg energi optimere min bolig?

Der er flere muligheder for energi optimering af boliger – for eksempel isolering af vægge og tag samt isættelse af termo ruder. Hvis du bor i hus, og fortrinsvis varmer dette op ved hjælp af et gammelt, udtjent fyr eller måske de dyre elektriske radiatorer, er der rigtig mange muligheder for både at gøre huset mere miljø og klimavenligt og samtidig spare penge på varmeregningen. Det er relativt nemt og hurtigt at skifte den nuværende opvarmnings metode ud med en energi effektiv luft til luft varmepumpe eller luft til vand varmepumpe.

En luft til luft varmepumpe kan erstatte de uddaterede elektriske varmeovne, hvor en luft til vand varmepumpe med fordel kan træde i stedet for dit gamle olie, pille eller gas fyr. Du kan samtidig regne med at skære op imod 80 procent af dine samlede årlige udgifter til varme, når du skifter til en varmepumpe. Og da du samtidig kan opnå offentligt energi tilskud til indkøb, montering og installering af luft til luft varmepumpe eller luft til vand varmepumpe, har din nye varmepumpe tjent sig selv hjem på ingen tid!

husblog.dk/bedre-varme-og-hoejere-effektivitet-med-en-varmepumpe kan du læse mere om varmepumper og deres fordele.

Få de bedste råd til boligen online

du kan få mange flere gode råd og tip til din bolig på husblog.dk

More articles