Kan alle betjene et fadølsanlæg?

13 March 2022 Anders Lundtang Hansen

editorial

Det korte svar er, at man hurtigt kan blive introduceret til, hvordan man benytter sig af et fadølsanlæg, og man kan næsten vise det med tegninger, så der ikke er brug for tekst til at forklare det.

Selv en person, der hurtigt lige har lært det, kan sagtens vise en anden person, der aldrig har prøvet det før, hvordan man gør det.

Der er ikke den store forskel på fadølsanlæg, om det er den slags, man har på barer, restauranter og lignende, eller det er et, som man har derhjemme.

Ellers finder man også som regel hurtigt ud af, hvad de små forskelle er, så man nemt lærer dem at kende og kan betjene dem.

Det “svære” er sådan set mest, at man sørger for at skænke en fadøl ordentligt, for det kan godt blive en videnskab i sig selv.

Man skal også kunne skænke fadøl fra et fadølsanlæg

fadølsanlæg

Kort forklaret, så skal man jo hælde på glasset og have den rette mængde øl til at komme ud, om man lader øllet flyde af sig selv, eller man tilpasse det.

Men der er så mange typer af øl og glas, at man stort set skal læge hver enkelt type glas og øl at kende og øve sig, før man kan gøre det ordentligt hver gang – og så kommer der jo hele tiden nye typer til!

Desuden kan man jo være blevet god nok til det, men hvis man er et sted, hvor man skal servere mange fadøl ad gangen, så kan man godt forhaste den proces, og det er jo ikke heldigt, hvis man serverer en dårligt skænket fadøl til en kunde.

Men med selve anlægget er det noget, som sådan set børn kan finde ud af at bruge – selvom det ikke er særligt smart, at man lader børn lære den slags.

More articles