Installer et gyngestativ i din egen have

23 November 2020 Astrid Pedersen

editorial

De fleste legepladser er i besiddelse af et eller flere gyngestativer. På disse er som oftest monteret op til flere gynger, som passer til børn i forskellige størrelser og på forskellige alderstrin.

Mindre børn har brug for et sæde med ekstra støtte, og for at forældrene blidt skubber dem frem og tilbage. De lidt større børn vil nok foretrække en gynge som giver mulighed for mere fri bevægelse og mere udfordring.

Fælles for gyngerne er at de tit er voldsomt populære hvilket gør at de ofte er optaget. Og derfor kan du overveje at opføre et gyngestativ hjemme i din egen have.

Hvad er fordelene ved et gyngestativ i egen have?

Den mest indlysende fordel ved at lade et gyngestativ opstille i haven er selvfølgelig at barnet har mulighed for at gynge når som helst. Du kan sende barnet ud og lege i havens trygge rammer og behøver således ikke at ledsage det til den lokale legeplads for at det kan få lov til at gynge.

Med et gyngestativ i baghaven kan du holde øje med barnet fra vinduet eller fra terrassen mens det gynger. Du og barnet slipper for den stress, som ofte hersker på en offentlig legeplads, hvor både større og mindre børn færdes. Nogle børn har en tendens til at lege mere voldsomt og udfarende, hvor andre er mere tilbagetrukne og måske endda for følsomme til at kunne håndtere denne type leg.

Tilhører dit barn sidst nævnte type er der mange fordele at hente ved at installere et gyngestativ hjemme i haven. Barnet får fred og ro til at udfolde sig i eget tempo, eventuelt i selskab med en eller to legekammerater. Samtidig slipper I for at skulle stå i kø for at prøve gyngerne som er blandt de mest populære lege redskaber på en legeplads. Og så har barnet adgang til gyngerne lige når det passer ham eller hende.

Læs mere om gyngestativer på husblog.dk.

More articles