Indret dit hjem med planter

24 May 2020 Lotte Hindsberg

At bruge tid på at så og plante blomster og planter er en fantastisk hobby. Det er sådan en smuk form for galskab. Der er ikke noget så dejligt som at så med numsen i vejret og fjerne ukrudt og så eller plante nye planter. Derudover er der altid uden undtagelse plads til en mere. Uanset om du allerede har 35 af samme slags. Det er muligt at indret sit hjem med planter. Både indendørs og udendørs. Selv den mest uinteresseret i planter har som udgangspunkt en eller 2 planter i sit hjem. Måske i forklædning af en krydderurt.

Planter forklædt som krydderurter

Hvis du ikke har de vildeste grønne fingre eller ikke har så meget plads, kan du evt. forklæde dine planter som krydderurter. Krydderurter har flere anvendelsesmuligheder. Ikke alene er de smukke og dufter fantastisk, men de er også gode i maden. Du skal dog huske, at når du har købt dem skal de ofte deles og over i større krukker, for at kunne trives. Producenten har ikke haft overlevelse i tankerne når du har sået. Det har været brug og smid væk, men hvis du deler planten og omplanter dem, har du smukke krydderurte planter i vindueskarmen på kort tid.

Hvilke planter skal du vælge

Du skal vælge planter ud fra, hvad du har af tid og lyst til at pleje dem og ud fra hvordan lyset falder. Er dine vindueskarme fuld af lys, er det en god ide at vælge nogle der er glade for lys. Men det er også vigtigt at du vælger ud fra hvad du har af tid og lyst til at passe dem. Er du ikke så god til at vande skal du næppe vælge nogle, der kræver at du vander dem dagligt. Omvendt er du vild til at gå og nusse om dem, kan du sagtens vælge nogle der kræver mere omsorg.

More articles