Hvorfor købe hund på et hundeinternat?

02 June 2020 Astrid Pedersen
image

Måske tænker du, at der ikke er nogen grund til at anskaffe en ”brugt” hund, når du kan få en sød og sjov hundehvalp. Men faktisk er der rigtig mange gode grunde til at adoptere en hund fra et internat frem for at købe en hvalp – især hvis det er din allerførste hund.

En hvalp kræver utroligt meget i løbet af det første halve år. De første uger, hvor hvalpen er meget ung, vil selvfølgelig være de mest krævende. Der vil gå en rum tid førend hvalpen er 100% renlig, hvilket betyder, at du skal forberede dig på at tørre både det ene og det andet op fra gulvet i tide og utide.

Hvalpen vil skulle ud og besørge om natten, da den endnu ikke har lært at holde sig. Samtidig vil hvalpe gerne tygge i alt, fra sko og ledninger til børnenes legetøj og dine pæne møbler og tæpper. Denne adfærd holder først for alvor op når hvalpen har smidt sine mælketænder.

Slip for besværet – adopter en internat hund

Du skal træne din hvalp fra den er ganske ung, hvis den skal udvikle en hensigtsmæssig adfærd som voksen. Dette betyder flere timers træning på ugentlig basis på en hundeskole, hvor hvalpen samtidig kan lære at socialisere med andre hunde. Og så skal du gå med hvalpen mere end de ellers påkrævede tre gange om dagen, hvis du vil lære den at være renlig fra begyndelsen.

Vælger du i stedet at købe en voksen hund fra et af landets mange internater, får du en hund som er veltrænet, vel socialiseret, og uden grimme vaner. De dygtige personaler på internaterne sætter først hunden til adoption når de vurderer at den er klar til at indgå i en sammenhæng med mennesker. Og vælger du at adoptere i stedet for at købe, giver du en forladt hund en ny chance. Læs mere på altomdyr.dk/fordele-og-ulemper-ved-at-koebe-dit-kaeledyr-paa-hundeinternat/

More articles