Hvorfor en skorstensfejer er vigtig

03 June 2022 Steffen Hansen

editorial

Det er ikke alle, som ved, hvad en skorstensfejer laver, og hvorfor det er et utrolig vigtigt job. Skorstensfejeren kravler rundt på tage hver dag, hvorfor det ikke er et ufarligt job de har. I dette indlæg vil du få et indblik i hvorfor en skorstensfejer er vigtig, og hvad de laver.

Skorstensfejere forhindrer brande

Skorstensfejere spiller en vigtig rolle i forebyggelsen af brande. Ved at fjerne sod og snavs fra skorstenene er de med til at sikre, at varme gløder ikke kan ophobes og forårsage brand. Desuden bruger skorstensfejerne ofte specielle børster, der kan nå dybt ind i skorstenen og fjerne skjulte farer.

Derfor er der langt mindre sandsynlighed for, at der opstår brand i hjem med regelmæssigt rensede skorstene. Ud over at hjælpe med at forebygge brande spiller skorstensfejere også en vigtig rolle for at bevare skorstenens strukturelle integritet. Med tiden kan sod og snavs hærde, og i sidste ende kan denne ophobning forårsage revner og andre skader på skorstenen. Ved regelmæssigt at fjerne disse potentielle farer hjælper skorstensfejerne med at forlænge skorstenens levetid og mindske risikoen for sammenstyrtning.

Hvis du ønsker at snakke med en skorstensfejer, så anbefaler vi: http://skorstensfejerflemming.dk/ 

opel

Det kan være farligt at være skorstensfejer

Det er de færreste der tænker over, hvor farligt det kan være at være skorstensfejer. Deres job indebærer nemlig at klatre rundt på tage landet over, noget de gør uden at have en sikkerhedsline fastknyttet. Det gør, at hvis de falder ned fra taget, så er der intet til at stoppe dem.

Udover at have fare for at falde ned, så har en skorstensfejer også faren for at få åndedrætsbesvær, da de arbejder med sod og snavs, som ikke er sundt for lungerne. Jobbet er altså ikke et job for alle, og vi skal vise stor respekt for dem, som har påtaget sig det.

More articles