Hvordan virker kranio-sakral terapi?

14 February 2020 Astrid Pedersen
image

editorial

Kranio-sakral terapi er en behandlingsform, som baserer sig på den østlige medicins filosofi om menneskekroppen som et legeme gennemstrømmet af livs energi – den såkaldte Chi, eller Qi – via energi baner, som kaldes meridianer, og som svarer til centralnerve systemet.

Når energiens flow blokeres, opstår der ubalancer i kroppens system. Disse ubalancer udmønter sig i smerter, inflammatoriske tilstande, ubehag eller psykiske og mentale problemer. Ved at fjerne blokeringerne kan kroppen via livs energien hjælpes til at hele sig selv. Og dette kan opnås vi kranio-sakral terapi.

Hvordan foregår en kranio-sakral terapi session?

I forbindelse med din første session hos en kranio-sakral terapeut vil han eller hun som noget af det første indlede en samtale med dig. Formålet er at lære dig at kende som person, og samtidig få indsigt i de problematikker, som terapeuten skal arbejde med.

I løbet af selve seancen ligger du fuldt påklædt på en behagelig briks, med den nødvendige støtte under hovedet eller et tæppe over kroppen for den maksimale komfort og afslapning. Din kranio-sakral terapeut vil ved hjælp af lette tryk omkring kraniet, sacrum (korsbenet) og rygsøjlen befordre afslapning og opløsning af diverse blokeringer.

Hvordan kan kranio-sakral terapi hjælpe mig?

Som behandling har kranio-sakral terapi en rigtig god effekt på muskel og led problemer samt lidelser så som migræne, stress symptomer, piskesmæld og andre smertefulde tilstande. Med kranio-sakral terapi kan du nå rigtig langt, hvis du eksempelvis er i et behandlings forløb mod stress, eller du ønsker hjælp til hurtigere at overkomme ubehag og smerter efter en operation eller en ulykke.

Hvor finder jeg en dygtig og professionel kranio-sakral terapeut i Århus?

Du får den bedste kranio-sakral terapi i Århus hos kranio-sakral terapeut og RAB certificeret behandler Dorthe Margrethe Sørensen, som residerer i Højbjerg. Du kan læse mere om klinikken og behandlingen på hjemmesiden dorthemargrethe.dk

More articles