Hvordan vælger jeg den rette parfume?

10 September 2019 Astrid Pedersen

editorial

Lige så lifligt, den rette parfume kan dufte på en person – lige så frastødende kan den helt forkerte parfume dufte på selv samme person. Og omvendt kan den parfume, som får pågældende person til at dufte himmelsk, fungere stik modsat for dig.

Parfume er nemlig ikke blot som et tørklæde eller en anden accessory, som du blot bærer med dig, og som fungerer i sig selv. En parfume udvikler først sin endelige duft, når den har været i kontakt med huden i et par timer. Du udskiller nemlig selv duft stoffer gennem huden – og disse går i forbindelse med parfumen.

Din duft dannes altså i samspil mellem parfumens virksomme stoffer og din krops egen kemi. Og derfor kan du ikke bare købe en parfume på baggrund af den duft, du mærker, når parfumen er stænket på et stykke papir, hvilket er den gængse måde hvorpå parfume testes i parfumerier og i stormagasiner.

Hvordan finder jeg en parfume, som passer til mig?

Den eneste måde, hvorpå du kan vurdere om en parfume passer til dig selv og til din egen duft, er ved at lade parfumen sidde på huden i et par timer. En parfume består af flere lag, hvor topnoten er det, du først fornemmer. Efter et par timer kommer bundnoten til udtryk, og danner sammen med dine duftstoffer den syntese, som udgør parfumens endelige duft.

Du kan med fordel få din veninde til at hjælpe dig med at bestemme hvilken parfume som passer bedst til dig. Det er nemlig ikke altid, du selv kan lugte forskel, når du har haft parfumen på i nogle timer.

Køb parfume billigt online hos Sephora

Du kan altid benytte dig af stormagasinernes og parfumeriernes mulighed for gratis at teste parfumer – og herefter købe din nye parfume online hos Sephora på https://www.sephora.dk/parfume/ 

More articles