Hvordan reparerer man et stennedslag

20 April 2020 Lotte Hindsberg

editorial

Det er de færreste bilejere der har været så heldige at de aldrig har været ude for at få et stennedslag på deres bil. Der er meget lidt man kan gøre for at undgå det. Man kan holde nok så meget afstand til andre biler men det er ikke altid at det hjælper. 

Hvis uheldet er ude og det er et lille nedslag på max. en størrelse som en 2 kr., er det muligt at reparerer det og undgå at udskifte ruden. I dag kan det være dyrt at skulle udskifte hele ruden, da der ofte sidder meget elektronik i ruden og det derfor er mere besværligt at udskifte den. Det er en god ide at ringe til en carglas reparatør med det samme og undgå at køre videre. Hvis du kører videre kan du risikere at revnen bliver større og så er det ikke længere muligt at lave nedslaget og så skal hele ruden skiftes og det kan både tage tid og være en dyr affære. 

Sådan laves et stennedslag

Til at starte med renses og rengøres ruden. Det gøres for at limen der skal i stenslaget bedre kan sidde fast og holde på glasset. Bliver det ikke gjort ordentligt vil revnen forsætte med at arbejde og glasset vil gå i stykker. Derefter limes hullet og ved hjælp af et vakuum værktøj sikre man at limen kommer ud i alle hjørnerne. Til sidst tørres limen og den overskydende lim fjernes ved hjælp af UV stråler. Når arbejdet er færdigt at ruden lige så glat som den var før. 

Har du ikke mulighed for at stoppe op og vente på en reparatør, anbefales det at du sætter et stykke tape over stennedslaget. Det kan også regne, hvilke gør det svært at lave da glasset skal være tørt.

Det kan i nogle tilfælde hjælpe så man kan køre videre og komme hjem.

More articles