Hvordan opbevarer du dine vinyler derhjemme?

31 maj 2021 Anders Lundtang Hansen

editorial

De fleste af os har efterhånden glemt, hvordan man håndterer fysisk musik, der er udgivet på plade eller skive, fordi vi er så vant til at streame musikken og få den leveret, når vi gerne vil have den, hvor det kan være svært at have en vinyl med på farten.

Den eneste fordel er næsten, at man ikke mister signalet på ens vinylafspiller, hvis man kører under en tunnel, men ellers er det svært at se fordelene – men det er til, når man er på farten.

For derhjemme kan man sværge til at sætte vinylplader på, når man virkelig skan nyde musikken, om man så også vælger at streame ved siden af, når man ikke er derhjemme, eller hvad man ellers gør.

Men du er måske ny samler af disse LP’er, så du ikke helt har tjek på, hvordan du skal opbevare dem, selvom du har helt styr på, hvordan man afspiller dem.

Dine vinylplader fortjener gode omgivelser

Et godt tip er at have dem stående i en egnet reol.
Selvom det kan være svært at se, hvad man så har at gøre med af skiver, når de fremviser ryggen, så er det en bedre måde at katalogisere dem på, end hvis man bare har dem liggende i en bunke på siden.

Derfor bør man have dem stående opretstående, om man så har mange LP’er eller ej.

Derudover skal man tænke over, hvad der er i for nogle omgivelser, for måske er der høj luftfugtighed i rummet, om det er næppe godt for skiverne eller omslaget for den slags skyld.

Sørg også for, at dyr og små børn ikke kan komme i nærheden af dem, for de ved ikke, at det er god musik, man har fat i her.

Ellers kan du nok snakke med nogle vinylkyndige, hvordan de plejer at have deres vinyler stående.

Flere Nyheder