Hvordan er det lige med tømrer og alkohol?

28 September 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

Der findes mange fordomme derude, og en af disse er blandt andet, at håndværkere drikker en del, men der er ikke altid hold i disse fordomme.

Nogle gange er den slags baseret på rygter, som så er blevet kanaliseret af, at mange håndværkere godt kan være udfarende, brovtende med videre, hvorfor de har fået et rygte om at være drikfældige – og måske ligefrem tage stoffer!

Selv politiet indrømmer da, at hvis man spotter en varevogn ved fyraftenstid, så kan man da godt finde på at følge efter denne, da der er en chance for, at det ikke bare er blevet til en enkelt øl ved fyraftenstid.

Men vi er her for at aflive nogle af de rygter og se på, hvor de kan være kommet fra.

Tømrere passer på hinanden

Generelt drikker vi danskere meget, og dette kan da også ramme visse faggrupper, men som udgangspunkt er de ikke værre end os andre.

Det kan måske hænge sammen med, at de håndværkere og tømrere kan føre sig frem i byen, når de endelig er ude at drikke, hvor de gerne må.

Så lægger man mærke til dem, noterer deres adfærd og tror, at det er sådan, de altid er.

Men det er jo netop her, de kan slippe ventilen løs og være dem selv, hvor de ikke er på arbejde eller skal være hjemme hos familien og være ansvarsfuld.

Mange tømrere skal jo tidligt op om morgenen og arbejde med tungt værktøj blandt en masse larm. Det er ikke ligefrem et arbejdsmiljø, der er tiltalende for, at man har – netop – tømmermænd.

Selvfølgelig er der så dem, der er så hærdet, at de godt kan køre på den måde i hverdagene også, men det skal helst være et fåtal, og den slags finder man i stort set alle brancher.

Giv derfor ikke tømrerbranchen skylden.

More articles