Hvor ondt gør det ved Fjernelse af visdomstænder?

03 June 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Hvis du er den type, der lider af hæmmende tandlægeskræk, så vil du nok sige, at det gør jammerligt ondt at få fjernet en visdomstand.

Selv de folk, der ikke som sådan frygter at besøge tandlægen, vil også oftest mere end gennemsnittet sige, at det altså godt kan mærkes på den anden side af den ubehagelige ende af skalaen for, hvordan det føles, når en visdomstand bliver hevet ud.

Den slags ved tandlægerne da godt, så de gør alt for, at det bliver så smertefrit som muligt. Dette er blandt andet denne tandlægeklinik gode til at gøre: http://stjerneklinik.dk/

Heldigvis er det jo ikke ligesom i rigtig gamle dage, hvor man hev en tand og med en bidetang eller andet redskab, som smeden lige havde liggende; og ønskede man bedøvelse, kunne man enten blive slået bevidstløs eller få noget stærk at drikke, så det dæmpede lidt for smerterne.

Derfor forstår vi godt, hvis din tandlægeskræk måske er nedarvet fra nogle forfædre, der skulle have fjernet visdomstænderne eller andre tænder på den måde, og din skræk måske ikke skyldes et traume fra din barndom.

Men der er dog flere ting, du kan gøre for, at det kommer til at gøre mindre ondt og en mere tryg oplevelse af besøge din tandlæge for at få trukket en visdomstand ud.

Du kan som det første fortælle det til din tandlæge, hvis vedkommende ikke allerede ved det, så de tager ekstra meget hensyn til dig og spørger ind til dig løbende, hvordan du har det.

For nogle mennesker kan det godt blive en dyr oplevelse at gå til tandlægen generelt, især hvis man intet eller meget lidt tilskud får til dette, og det samme gælder ved at få trukket en visdomstand ud.

Derfor prøver de at spare bedøvelsen væk, men vi vil mene, at det bedst kan svare sig i disse tilfælde at få benyttet lidt bedøvelse, da det trods alt gør, at man kan mærke mindre.

More articles