Hvor et plankebord kan passe ind henne

25 November 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Der er blevet beskrevet en del om det seje i, at man selv kan lave sig plankeborde, hvorfor næsten ikke to vil se ens ud, selvom man udskærer plankerne fra de samme stykker træ; og selv hvis man køber den slags borde, så er det sjældent, at man får nogle, der ser ens ud.

Dette gælder også, selvom de måske er serieproducerede, for de ender stadig med at være lavede så specifikke, at man nemt kan se forskel på dem.

Men hvor passer de så ind i indretningen?

Som udgangspunkt synes vi, at de borde bliver associeret med nogle hyggeligt, hvor familien, lejrskolen eller andet er samlet omkring bordet, hvor man kan lave alt fra at smide middage på til at spille beer pong på.

Derfor vil et plankebord passe godt ind i forlængelse af den indretning, der allerede er kendetegnet ved naturmidler, som man ofte finder i sommerhuse, ude-pavilloner, annekser og videre.

Men plankeborde passer også godt ind i indretningen i hjem, der måske er mere kliniske og hvide i det, hvor plankebordet kan fungere som kontrast hertil, så man forener det mere moderne med det naturlige, hvor plankebordet kan kan være den ene ting, som tydeligt skiller sig ud fra resten.

Faktisk vil vi sige, at det mest er fantasien, der sætter grænserne for, hvor de her borde kan passe ind, og det hæfter sig netop ved, at man ofte kan få og lave dem efter de dimensioner, man skal bruge dem til, så det ikke er huset, der skal passe til borde; men hvor man kan få bordet til at passe til huset.

Derfor kan man lave det højt, lavt, langt, bredt, kort og så videre efter, hvor det passer ind henne.

Prøv da også at indsætte det i et mødelokale i en kontorvirksomhed – det kan skabe helt nyt liv derinde. 

More articles