Hvilke dæk skal på din bil og hvornår?

23 September 2021 Steffen Hansen

editorial

Det kan oftest være uoverskueligt når man står og skal have nye dæk på sin bil. Det kan svinge alt efter sæson og type terræn.

Dæktyper

Vinterdæk er fremstillet af en gummiblanding, med et højt indhold af naturgummi, der gør at dækket ikke fryser til i kulden. Vinterdæk har derudover et specielt dækmønster, som giver et bedre vejgreb, og hjælper på glatte veje eller overflader. Vinterdæk anbefales ved omkring 7 grader og derunder.

Sommerdæk har godt vejgreb på både tørre og våde veje. Sommerdæk består af gummi, som giver dækket de bedste forhold i varmt vejr. Sommerdæk støjer mindre end vinterdæk grundet dets dækmønster.

Helårsdæk er til dig, der hovedsageligt kører på ryddede og saltede veje f.eks. i byen. Især hvis du kører korte ture. Det gode ved helårsdæk er, at du slipper for at bøvle med at skulle skifte dæk. Derved er der også penge at spare.

Hvilke dæk skal på i hvilke årstider?

Hvis du er i tvivl om, hvilken dæktype, der passer til din bil og dine behov, så kan du tage kontakt til en automekaniker. En automekaniker kan altid rådgive dig til, hvilke dæk din bil skal have. En automekaniker kan også ordne alle andre typer problemer, eller ønsker, der måtte være til din bil. 

Tjek til dine dæk

Husk at tjekke dækmønstret på dine dæk jævnligt, ellers kan du risikere at dit dækmønster bliver slidt skævt. Opdager du, at dit dækmønster slider skævt, skal du hurtigst muligt søge hjælp hos en automekaniker. Husk også jævnligt at tjekke dæktrykket, da dette kan forbedre dækkets levetid. 

Er du kørt fast i mudder, eller lignende, så husk at skylle din dæk og fælge grundigt, før du kører videre. Ellers kan du risikere, at der kommer sten i dine dæk, som kan medføre punktering, som i værste fald kan medføre uheld. Et punkteret dæk kan også ødelægge dine fælge. 

More articles