Hver byggeplads har sine uskrevne regler

18 October 2022 Anders Lundtang Hansen

editorial

Hver byggeplads er individuel, også selvom der er tale om en sammenligning af to byggepladser, der mere eller mindre laver den samme slags opgave. Dette kunne være konstruktionen af et hus.

Men det er jo stadig to forskellige – og måske flere – firmaer, som der står for den opgave, og de har hver deres måde at gøre tingene på, og de vil hver især sige, at de er bedre end konkurrenternes, men man kan jo sjældent være flere steder på samme tid, medmindre man er et stort firma med mange afdelinger.

Derfor kan man opleve, at der er forskellige måder, som man gør tingene på denne byggeplads foruden de ting, som der handler om at have styr på sikkerhedsreglerne, for disse er meget ofte ens, da det er nogle fællesregler, som man skal overholde.

Men så kan man se på sådan noget med, hvordan byggepladsen er sat op, og hvordan man taler sammen sådan et sted.

Byggepladshegn, Mobilhegn, Byggeplads

Hver byggeplads gør tingene på sin måde

Hvis det for eksempel skal være muligt at arbejde i de mørke måneder, hvor man møder ind, når det er mørkt, og man tit kan arbejde efter, at solen er gået ned, så skal man have noget arbejdslys.

Derfor har man brug for god byggepladsbelysning til de mørke måneder, så man er i stand til at se, hvad man laver, når det er mørkt – det er jo ikke altid nok med en lampe på en hjelm, og at have en lysenhed i ens hånd gør bare, at den hånd er optaget i den ansattes hånd, så den ikke kan blive brugt til decideret at arbejde med.

Så har man, som nævnt, også sådan et aspekt som, hvordan man taler sammen på byggepladsen.

Dette kommer tit an på de ansatte, hvorfor man kan opleve, at tonen kommer til at skifte efter, hvem der er ansat i firmaet.

More articles