Hvad koster det at tage et privatlån?

17 October 2021 Emilie Jacobsen

editorial

Overvejer du at tage et privatlån, er du sikkert interesseret i at vide, hvor meget det egentlig kommer til at koste dig. Du er nok klar over, at det ikke kun er selve lånebeløbet, du skal betale tilbage, men at der også kommer til at være renter og afdrag, som du skal betale af. 

Der er overordnet to parametre, der er afgørende for, hvor dyrt det bliver for dig at låne. Det ene er, hvor mange penge du låner, og det andet er, hvor længe du vil låne pengene. Hvis du låner mange penge og vælger at være lang tid om at betale dem tilbage, ved låneudbyderen jo, at de har en kunde i mange år fremover. Derfor vil omkostningerne til dit lån typisk være mindre. 

Hos en låneudbyder som Ikano Bank kan der faktisk være ret stor forskel på, hvor meget det kommer til at koste dig at låne pengene. Det tal, du skal se på, er ÅOP. Det står for årlige omkostninger i procent og dækker alle omkostninger i forbindelse med et lån. ÅOP kan variere fra 5,7 til 22 % alt efter, hvor mange penge du låner, og hvor længe du er om at betale dem tilbage. Se mere her

Lån aldrig mere, end du har råd til 

Det kan jo lyde banalt, at du aldrig skal låne flere penge, end du har råd til, men alligevel hører vi igen og igen i medierne om folk, der har taget for store privatlån og nu ikke kan betale dem af. Når du skal vurdere, hvor mange penge du vil låne, er det altså vigtigt, at du er realistisk. Din beslutning kommer til at påvirke din økonomi i mange år fremover. Det er ikke sjovt, at du ikke har råd til at betale af på dit lån. Derfor kan det næsten altid bedre betale sig, at du låner lidt for lidt, frem for lidt for meget. 

 

Læs også artikler på nogle af vores svenske sider:

https://techbloggar.se/

https://techbloggaren.se/

https://technewz.se/

https://all-teknik.se/

https://bostadens-it.se/

https://dator-bloggen.se/

https://datorbloggen.se/

https://elektronikbloggen.se/

https://hemmets-it.se/

https://it-familjen.se/

https://pc-bloggen.se/

https://svenska-itbloggen.se/

More articles