Hvad er en boligadvokat?

10 March 2018 Astrid Pedersen
image

editorial

Ved boligkøb er der, som ved enhver anden form for køb og salg, to parter: Sælger og køber. Og her skulle man så tro, at en ejendomsmægler, som jo trods alt kaldes en ”mægler”, er den formidlende part, som står i midten og deler sol og vind lige, og varetager begge yderparternes interesser. Sådan forholder det sig bare ikke.

Ejendomsmægleren står på sælgers side i bolighandelen

Ifølge gældende dansk lov må ejendomsmægleren ikke varetage mere end én parts interesser i forbindelse med bolighandel. Og da ejendomsmægleren tjener sine penge ved at sælge boliger, er det klart, at han først og fremmest vil være sælgers mand i denne sammenhæng. Dette betyder, at du ikke kan regne med, at ejendomsmægleren sørger for at sætte dig ind i alle forhold omkring handelen – kun de, han er lovmæssigt forpligtet til. Resten må du selv sørge for.

Få en tæt allieret, når du køber bolig, med en boligadvokat

Hvis du ikke føler, at du er i stand til at overskue samtlige love og paragraffer, som knytter sig til køb af et hus eller en lejlighed, samt overskue at skulle læse samtlige dokumenter relateret til handelen og til ejendommen igennem – eller på nogen måde forholde dig kritisk til dem eller agere på baggrund af de oplysninger, de giver – kan du med fordel kontakte en boligadvokat.

Med en solidt funderet baggrund i en almen juridisk uddannelse og speciale inden for ejendomshandel, er boligadvokaten den bedst kvalificerede til at rådgive dig i forbindelse med dit boligkøb. Med en boligadvokat har du modspil til ejendomsmægleren, som er sælgers sekundant – og boligadvokaten kan hjælpe dig med at undgå at falde i de fælder, der kan gemme sig i diverse dokumenter, så du ikke skriver under på en købsaftale i blinde.

Find din kompetente boligadvokat online på https://eboligadvokat.dk/ – dygtige boligadvokater til lave priser.

More articles