Hvad er en bjergkrystal nu for noget?

18 May 2020 Anders Lundtang Hansen

Hvis du har stødt på nogle mennesker, der sælger eller på anden måde gør sig i bjergkrystaller, så ser du måske for dig sådan en gammel heksedoktor eller en aldrende hippie, der mener at have fundet løsningen på livets genvordigheder ved at benytte sig af sådan nogle krystaller.

For nogle er det lig med, at man går i en stor bue udenom, da man ser det som bondefangeri fra nogle folk, der nok har kigget lidt for dybt i en sjove pibe.

Men andre har stor tiltro til sådan noget med en bjergkrystal og dens antagelige virkninger, hvorfor de bruger meget tit på at finde de rette, de rette størrelser og samlinger til det, de gerne vil have hjælp til, eller som de skal forsøge at komme til livs af dårligdomme.

Det kan være alt fra, at man står i et skæringspunkt i livet, som man gerne vil have hjælp og guide til, hvordan man skal takle, eller man måske lider af stress i kroppen, som man gerne vil komme af med – og helt frem til, at man måske har brækket et ben, hvor man gerne vil øge helningsprocessen.

Andre tror så ligefrem på, at bjergkrystaller kan hjælpe mod psykiske sygdomme.

Umiddelbart skulle der ikke være det, som de krystaller ikke kan hjælpe imod.

Men som bekendt flytter tro jo bjerge, så selvom videnskaben ikke kan vise brugbare resultater for, at den slags krystaller har en gavnlig virkning, så kan det jo sagtens tænke, at bare det at have de krystaller, så oplever man en placebo-effekt af dem.

Hvis man ligefrem har købt dem af en overbevisende sælger, så bliver den fortælling jo en del af en selv, hvor den glæde og begejstring smitter, så man selv begynder at tro på det – og det er jo ofte hele idéen med sådan nogle ting.

More articles