Hold varmen billigere til vinter med en varmepumpe

14 September 2018 Astrid Pedersen
image

editorial

Er du blandt dem, der gruer for varmeregningen efter en hård og kold vinter, vil du helt sikkert kunne få megen glæde af at udskifte dit ineffektive varmesystem med en energi besparende og miljøvenlig varmepumpe.

Hvad er en varmepumpe – og hvorfor skal jeg vælge sådan én?

En varmepumpe er den mest moderne og miljørigtige måde, hvorpå man som privat person kan opvarme sit hjem. En varmepumpe betjener sig af en teknologi, som gør brug af de mest basale regler inden for termodynamik – den udnytter, groft sagt, forskellen mellem den indendørs og den udendørs temperatur, og bruger dette energi potentiale til at generere varme energi. Denne energi overføres til din boligs varmefordelingsanlæg – eller, som det er tilfældet med en såkaldt luft til luft varmepumpe, til varm luft, som bruges til at varme dine stuer og værelser op.

Den mængde energi, der anvendes til at drive varmepumpen, er minimal i forhold til effekten. Derfor vil du opleve en endog meget udtalt besparelse på din elregning – i visse tilfælde op imod firs procent af din nuværende regning. Og da etablering af en varmepumpe kan udløse et tilskud, kan din nye varmepumpe således tjene sig selv hjem i løbet af ganske kort tid. Du sparer med andre ord på varmeregningen uden at skulle fryse vinteren over.

Find den rette type varmepumpe

Har du et varmefordelingssystem i dit hjem, som er baseret på vandvarme, kan du med fordel vælge en luft til vand varmepumpe. En moderne varmepumpe af denne type vil sagtens kunne give dig såvel varmt vand til bad og opvask som varme i dine radiatorer vinteren over – til en brøkdel af dine nuværende udgifter. Hvis du ønsker at erstatte din dyre elvarme, kan du vælge en luft til luft varmepumpe, som tillige renser luften for dig, og som kan ”vendes om” og bruges som air condition om sommeren. Læs mere på gramenergi.dk

More articles