Gaver med tanke på bæredygtighed og miljø

13 August 2020 Sara Mortensen

editorial

Hvis du er ved at være træt af hele gaveræset, hvor man giver den ene ligegyldige ting efter den anden, fordi det står på ens ønskeseddel, så er du ikke den eneste. Rigtig mange i Danmark er begyndt at få øjnene op for hvor skadeligt plastiklegetøj er for vores verden. Man behøver ikke at være miljøaktivist for at tænke på omverdenen. 

Der er mange almindelige børnefamilier, som har travlt med arbejde og livet generelt i hverdagen, som ikke har en hjertesag eller ivrigt bekæmper udryddelsen af de danske skove eller går ind i projekt red regnskoven. Derfor er der stadig mange, som er træt af gaveræset med materielle ting, som man ikke kan huske man fik et år efter. Derfor er der nogle som simpelthen frasiger sig gaver fra familien til jul og fødselsdage. Mange elsker at give en god gave og derfor er der heldigvis andre ting man kan gøre, og stadig give en fin gave.

Giv en gave med god samvittighed og red regnskoven

Der findes organisationer, som man kan købe fine gaver hos og støtte det gode formel. Du kan fx købe et sæt smukke skære- og serveringsbræt og så støtte projekt red regnskoven. Så er skærebrættet lavet i bæredygtigt regnskovstræ, så man samtidig redder regnskoven. Skærebrættet er blot en af de mange fine og meget smukke ting man kan finde, som støtter et godt formål.

Det er jo desværre sådan at vi alle jo egentlig godt kan lide at der er smukke træer i Danmark, smukt rent havvand og fine marker. Alle de her ting glemmer man i hverdagen at sætte pris på og måske glemmer mange at åbne øjnene for hvad der sker, hvis ikke man hjælper de organisationer som prøver at redde naturen. Hvis ikke de kæmpede en brav kamp og hvis ikke nogle støttede projekt red regnskoven fx, ja så er det ikke til at sige hvordan det ser ud om bare nogle år.

More articles