Forskellige behandlingsmuligheder til dit trægulv

29 October 2021 Steffen Petersen

editorial

Trægulv er smukke i alle hjem. Træ er virkelig et tidløst materiale, der bare kan se flot ud i alle situationer. Hvis du er heldig at have trægulv i dit hjem, så skal du sørge for at behandle det godt. Det kan nemlig godt falme med tiden, hvor du må ty til behandlinger, der kan få trægulvet tilbage til sin rette stand. Læs med i dette indlæg, hvor vi vil komme omkring behandlingsmuligheder, som du kan bruge til dit gulv. 

 

 

1. Rengøring af dit trægulv

Rengøring af trægulve er en meget vigtig faktor at overveje, når du skal genoprette gulvets farve. Du skal rengøre dem så ofte som muligt, og sørg for, at de bliver rengjort korrekt hver gang du gør det. Prøv at bruge rengøringsmidler, der er beregnet til rengøring af trægulve, fordi nogle andre rengøringsmidler kan fjerne træets naturlige olier. Hvis du rengør dine trægulve ofte, kan du fjerne snavs, støv og andre ting, der kan ende med at misfarve gulvet.

 

2. Få slebet dine trægulve

Gulvafslibing er en anden måde at genoplive gulvets naturlige farve på. Du kan selv gøre dette ved at slibe det ned med fint sandpapir og en slibemaskine. Dette er naturligvis kun noget, vi anbefaler til husejere, der ved, hvad de gør, da gulvafslibning kan være svært og kræver en del udstyr og erfaring at få det rigtigt. Ellers kan du få et professionelt gulvfirma til udføre gulvafslibningen for dig.

 

3. Ludbehandling af dit gulv

Ludbehandling af dit gulv kan du prøve efterfølgende, du har fået slebet dine gulve. Med ludbehandling kan du modarbejde det gule i dit gulv, som er ved at komme. Det kan desværre ske, hvis dit gulv er relativt gammelt. Det kommer an på hvilket type træ du har, men resultatet kan se forskelligt ud afhængigt af træsorten. Men det vil uden tvivl lysne gulvet betydeligt. Du kan også hos de fleste gulvfirmaer få ludbehandlet dit gulv, når de alligevel er i gang med at få slebet dine gulve.

More articles