Flot oh lækkert gulv med en grundig gulvafslibning

04 September 2019 Astrid Pedersen

editorial

Massive trægulve er noget af det mest charmerende, som kan pryde et hus eller en lejlighed. Især hvis det lækre trægulv er sundt, intakt – og måske endda originalt. At et trægulv er originalt betyder, at gulvet er blevet anlagt i forbindelse med boligens opførelse. Et originalt trægulv passer således perfekt til huset eller til lejligheden – og i langt de fleste tilfælde er der tale om træværk som holder en rigtig god og solid kvalitet.

Så høj er standarden på de fleste originale trægulve, at det ville koste spidsen af en jetjager at få anlagt et tilsvarende gulv fra nyt. Derfor gælder det om at passe rigtig godt på sit trægulv, uanset om der er tale om elegant og stilfuld sildebens parket, lamel gulv, eller de flotte plankegulve, som oftest ses i murermester villaer eller klassiske storby lejligheder fra det forrige århundrede.

Mit trægulv er mat og flottes i overfladen – hvad gør jeg?

Træ er et levende og organisk materiale, hvilket er den del af grunden til, at det er så velegnet som gulvbelægning. Træværk føles rart og behageligt under fødderne, og er som regel kønt og hyggeligt at kigge på. Dette gælder selvfølgelig kun såfremt gulvet er velplejet, og træværket sundt. Er dit trægulv blevet slidt i overfladen, vil det ikke alene fremstå gråligt, gulnet og plettet – det vil også have en øget tendens til at danne splinter i den slidte og udtørrede overflade.

Dette gør gulvet såvel uindbydende som ubehageligt, og kan let give indtryk af mere omfattende skader. Du kan dog hurtigt komme denne overfladiske slitage til livs med en professionel gulvafslibning. Din lokale gulvmand kan på få timer få dit gulv til at skinne igen – og med den rette efterbehandling vil du kunne have glæde af dit nyslebne gulv i mange år.

Læs mere om gulvbelægning i Roskilde på jigulvservice.dk

More articles