Find en ny lejelejlighed

10 January 2022 Lotte Hindsberg

editorial

Mange mennesker begynder at få små ticks ved tanken om at skulle finde en ny lejelejlighed. Men i virkeligheden behøver det ikke være så svært. Forudsat at du er villig til at bo andre steder end i centrum af en af de danske storbyer.

Mange af de mindre byer rundt omkring har mange gode lejelejligheder, som det er relativt nemt at få. De har yderlig den fordel at lejen ofte er markant lavere, end hvis du bor i centrum og de ligger ofte i kommuner, som har et langt større serviceniveau end storbyerne. Det større serviceniveau hænger sammen med, at de gerne vil tiltrække nye borgere til kommunen. Du kunne f.eks. undersøge otbolig.dk.

image

Bedre service fra kommunen

De mindre kommuner ved at det er svære at tiltrække nye borgere til kommunen og en af årsagerne er blandt andet, fordi mange tror, at det kan være svært at finde et nyt job og de derfor er tvunget til at pendle. Noget der kan være svært, hvis man også har en familie. Ofte kan huslejen være så lav, at det er muligt at gå ned i tid eller have råd til to biler eller upgrade den man har.

En af de tiltag mange kommuner har gjort er at introducere nye borgere til de virksomheder der er i området. Det har den ekstra fordel at mange virksomheder, der går og overvejer at flytte ved at de kan få kvalificeret arbejdskraft i nærområdet. Altså en ren win-win for alle. 

Skoler og pasningstilbud er ofte bedre, end dem du ser i storbyerne og der er gode muligheder for aktiviteter for både børn og voksne i deres fritid. 

Der arbejdes også ofte på at støtte op omkring det lokale handelsliv, så det ikke bliver en by, hvor du er nød til at køre langt for at kunne handle.  

More articles