Find din nærmeste privatskole i Rødovre

05 August 2022 admin

editorial

Når du som forælder har valget mellem at sende dit børn på en privatskole eller en kommunal skole, undrer du dig sikkert over, hvad forskellen er. Privatskoler ses normalt som et “alternativ” til kommunale skoler, og der er flere grunde til, at forældre vælger den ene skole frem for den anden.

I dette blogindlæg kan du læse om nogle af de vigtigste forskelle mellem private og kommunale skoler. Du kan samtidig blive meget klogere på fordelene ved at sende dit barn på en privatskole!

Hvad er forskellen på en kommunal skole og en privatskole?

Den største forskel mellem kommunale skoler og privatskoler er, at privatskoler normalt betragtes som et “alternativ” til kommunale skoler. Privatskoler drives ikke af staten, og de har frihed til at vælge deres egne elever. De har også frihed til at fastsætte deres eget pensum, ansætte deres egne lærere og opkræve undervisningsgebyrer.

Privatskole rødovre

Privatskoler kan også selv bestemme hvilke lærere, de vil ansætte. Det betyder, at de kan screene lærerne med hensyn til færdigheder og kvalifikationer og sammensætte et lærerkollegium af lærere, der supplerer hinanden fagligt og personligt.

Privatskoler har også ofte en vision og en mission. Dette kan omfatte en særlig vægt på kunst og kreativitet eller et ekstra fokus på at uddanne eleverne til at fungere i en demokratisk sammenhæng.

Kommunale skoler drives derimod af de lokale myndigheder. De skal følge visse retningslinjer, der er fastsat af regeringen, og de har ikke de samme frihedsrettigheder som privatskoler. Kommunale skoler kan heller ikke opkræve undervisningsgebyrer.

Hvilke fordele er der ved at sende dit barn på en privatskole?

Der er flere fordele ved at sende dit barn på en privatskole. En af de vigtigste fordele er, at privatskoler normalt har mindre klassestørrelser end kommunale skoler. Det betyder, at dit barn vil få mere individuel opmærksomhed fra lærerne.

Find din privatskole i Rødovre på johannesskolen.dk.

More articles