Find den rigtige fagforening som akademiker

26 June 2020 Lotte Hindsberg

editorial

Som akademiker har du lige så meget brug for en fagforening som en ufaglært. I dag er en fagforening nemlig meget mere end en der direkte arbejder for et bedre arbejdsliv for dens medlemmer. Det gør de stadig men de har samtidig udvidet deres tilbud til deres medlemmer. I dag tilbydes der en lang række servicetilbud til medlemmerne fra lønsikring til råd og vejledning i forbindelse med jobbet.

De fleste fagforeninger har specialiceret sig i forhold til en faggruppe og det er en god ide at du undersøge de forskellige muligheder. Især hvis du gerne vil have mere specifikke råd. I forhold til udbetaling af A-kasse har det ingen betydning. Beløbet er fast uanset faggruppe.

Lønsikring og andre service

Da der ikke er mange der i længere tid kan leve af de 19.000 kr man får udbetalt før skat hvis man er blevet arbejdsløs er det muligt at tegne en lønsikring. Her kan du få udbetalt 80-90% af din nuværende løn i op til 2 år. Prisen vil afhænge af hvilken procentdel du ønsker og hvor længe.

Et andet område hvor fagforeningen råder og vejleder deres medlemmer er omkring deres karriere. Det kan være hvad du mangler af efteruddannelse for at få et nyt og bedre job. Det kan også være at du ønsker at skifte retning og har brug for hjælp til at finde ud af hvordan. Nogle gange kan det også være at der er nogle personlige kvaliteter der skal arbejdes med og som ligger bag og som gør at man ikke kommer videre i sin karriere. Det er ofte rådgivere med lange og gode karriere der rådgiver medlemmerne.

Et tredje område er netværk. Omkring 50% af alle jobs bliver i dag besat via netværk, så derfor er det en god ide at sætte tid af til at lære andre mennesker at kende, som kan hjælpe en videre til et nyt job.

More articles